Amalthaea's Ascendance
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Power - the key of Everything
 
PääsivuHakuRekisteröidyKirjaudu sisään

 

 Tautiepidemiat iskevät!

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Aida
Kiihkeä Kingi
Kiihkeä Kingi
Aida


Viestien lukumäärä : 79
Join date : 14.12.2008
Ikä : 29

Tautiepidemiat iskevät! Empty
ViestiAihe: Tautiepidemiat iskevät!   Tautiepidemiat iskevät! EmptyTi Joulu 30, 2008 11:47 pm

Niin kuin jo aikaisemmin ilmoitimmekin, Andartan on vallannut kesäaika. Kuinka lämmintä ja mukavaa? Kesässä on myös kurjat puolensa, lämmin ilma pilaannuttaa ruoat helposti, ja Andartassa säännöllisinä epidemioina iskevä rutto on kamalimmillaan juuri kesäaikana.

Tällä hetkellä Andartaa siis ravisuttaa erityisesti Rutto, sekä Punatauti.
Kyseiset taudit ovat kurjia, mutta viihtyvät yleensä parhaiten köyhissä oloissa. Ikävä kyllä, tällä kertaa rutto on löytänyt tiensä Adrasteijan hoviinkin ja sairastuttanut Nella Nyyhkyn, Ìorilaisen Kreivin tyttären. Tapaus on erityisen pelätty, sillä viimeksi kun kyseinen tauti murtautui palatsiin, ei se sieltä ennen talvea lähtenyt, ja sairastutti kavalasti monia palvelijoita kuin aatelisiakin, vaikka he yrittivät suojautua taudilta, ripustamalla suunsa eteen huivin, jonka uskoivat auttavan taudin loitolla pitoon, sekä tietysti karttaen sairastuneiden läheisiä mahdollisimman kaukaa. Sairastuneet luonnollisesti teljetään huoneisiinsa, jotta eivät aiheuttaisi vaaraa muille.

Mutta miten kukaan voikaan olla täysin turvassa näiltä kamalilta taudeilta? Teidän pohtiessanne tätä kysymystä, liitän alle vielä ruton, sekä punataudin kuvauksen:

RUTTO- rutto iskee säännöllisinä epidemioina, ja kyseinen tauti aiheuttaa märkiviä paiseita, verenvuotoa ja harhanäkyjä. Juuri tummien paiseiden takia tautia on alettu kutsua mustaksi surmaksi. Tautiin on kuitenkin olemassa parannuskeino: ruttojuuri-nimistä kasvia syötiin viiniin keitettynä, ja lehtiä käärittiin sairaan iholle. Rutto tarttuu pisaratartuntana, ja noin. puolet siihen sairastuvista kuolee, joista suurin osa köyhiä.

Punatauti - suoliston bakteeritauti, jota esiintyy yleensä vain epähygieenisissä oloissa. Tauti, voi tarttua vaikkapa pilaantuneen veden juomisesta. Tautia levittävät myös kärpäset lennellessään ulosteista ruokiin tms. Taudin oireina ovat pahoinvointi, oksentelu, mahakivut ja ripuli. Koska bakteeri aiheuttaa suolen limakalvolle haavaumia, tulee veriulosteita, mistä nimitys "punatauti" juontunee. Taudin vakavuus vaihtelee suurista vatsakivuista kuolemantapauksiin, eikä tautiin ole parannuskeinoa.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://asabiz.foorumi.biz
 
Tautiepidemiat iskevät!
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Amalthaea's Ascendance :: OFF-GAME :: PELIIN LIITTYEN-
Siirry: